Minimaal wachtwoord lengte toevoegen in Windows 10 of Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Microsoft heeft in de loop der tijd verschillende technieken ontwikkeld om een gebruiker te authenticeren. Een lokaal account, een Microsoft-account of een vingerafdruk, een wachtwoord of een PIN-code kunnen worden gebruikt om in te loggen.

Om met deze opties in te loggen, moet de gebruiker een wachtwoord invoeren. In Windows 10 of Windows 11 kan een lokaal gebruikersaccount worden aangemaakt, zonder dat een wachtwoord nodig is. Dit betekent dat zelfs als de gebruiker het wachtwoord niet kent, hij of zij de computer gemakkelijk kan openen en gebruiken.

Door een minimale wachtwoordlengte voor een lokaal gebruikersaccount in te stellen, kan een wachtwoord aan een account worden toegevoegd.

Minimaal wachtwoord lengte toevoegen in Windows 10 of Windows 11

Klik op het vergrootglas in de taakbalk in Windows 11 of klik op het zoekvenster in de taakbalk in Windows 10. In het zoekvenster type: Opdrachtprompt. Klik op met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en klik op “als Administrator uitvoeren”.

Opdrachtprompt uitvoeren als Administrator in Windows 11

In het Opdrachtprompt venster type het volgende commando om een minimale wachtwoordlengte te forceren in Windows 10 of Windows 11.

<minimalewachtwoordlengte> vervang dit door een cijfer. Bijvoorbeeld 12

net accounts /minpwlen:<minimalewachtwoordlengte>

Het commando wordt dan

net accounts /minpwlen:12

Minimale wachtwoordlengte instellen in Windows 10 of Windows 11

U heeft nu een minimale wachtwoordlengte ingesteld voor alle lokale gebruikersaccounts in Windows 10 of Windows 11.

Als u het cijfer wijzigt naar “0” dan wordt de minimale wachtwoordlengte hersteld naar standaardwaarden. Er is dan geen beleid actief die een minimaal aantal karakters vereist voor een wachtwoord.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓