Systeembeveiliging inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows heeft een functie die systeembeveiliging heet en waarmee herstelpunten kunnen worden gemaakt, zodat uw computer kan worden teruggezet naar een eerdere staat om mogelijke problemen op te lossen.

Wanneer een schijf wordt toegevoegd aan Systeembeveiliging, maakt Windows herstelpunten zodat u onnodige wijzigingen kan terugdraaien en terug kan gaan naar een eerdere goede staat op de harde schijf.

Elk station op een Windows computer kan worden toegevoegd aan of verwijderd uit Systeembeveiliging. Wanneer een station wordt toegevoegd, gebruikt Windows een herstelpunt om met de gegevens van een herstelpunt terug te keren naar een werkende toestand. Herstelpunten kunnen ook worden verwijderd om schijfruimte vrij te maken op systemen met weinig opslagruimte.

Windows zal oude herstelpunten opschonen, zodat er nieuwe kunnen worden gemaakt. De ruimte die voor herstelpunten wordt gereserveerd, wordt toegewezen op basis van de grootte van de harde schijf en de versie van Windows die wordt gebruikt.

Als u geen back-up plan heeft, kan systeembeveiliging voor harde schijven worden overwogen en gebruikt.

Systeembeveiliging inschakelen of uitschakelen

Zoals hierboven vermeld, maakt systeembeveiliging voor harde schijven het mogelijk dat Windows herstelpunten maakt zodat het systeem kan worden hersteld. Niet alle schijf stations worden automatisch opgenomen in Windows Systeembeveiliging. Hieronder ziet u hoe u systeembeveiliging voor een schijf station inschakelt in Windows 11.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Systeem. Klik daarna helemaal onderaan op Info.

Klik daarna bij de verwante koppelingen op de link: Systeembeveiliging.

Systeembeveiliging opties in Windows 11

Klik daarna op de Configureren knop.

Systeembeveiliging configureren

Klik op Systeembeveiliging inschakelen of uitschakelen.

Systeembeveiliging inschakelen of uitschakelen

Als u kiest voor systeembeveiliging inschakelen dan kunt u zelf met de schuif bepalen hoeveel schijfruimte de systeembeveiliging mag innemen op uw computer. Als de schijf volraakt worden oude herstelpunten automatisch verwijderd. U kunt alle herstelpunten zelf verwijderen door de op de verwijderen knop te klikken, rechts onderin.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓