More
  Startpagina Handige tips Flash Player verwijderen van uw Mac - PC-Tips.info

  Flash Player verwijderen van uw Mac – PC-Tips.info

  De meeste van ons, zeker degene die graag videos bekijken of andere media zijn bekend met de Adobe Flash Player. Lange tijd was de Flash Player het medium om online video’s te bekijken op een Mac. Weliswaar door nieuwe technieken als HTML5 is de Flash Player verouderd en wordt het vaak niet meer ondersteunt door websites en de nieuwste browsers. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid beveiligingslekken die de Flash Player door de jaren heen hebben geteisterd. Dit was overigens niet de enige reden. De Flash Player was ook langzaam doordat het een browser plugin betrof die externe media moest downloaden voordat het kon worden afgespeeld. In dit artikel leg ik uit hoe je de Flash Player kunt verwijderen van een Mac.

  Controleren of de Flash Player is geïnstalleerd op de Mac

  Als eerste is het belangrijk na te gaan of de Flash Player überhaupt is geïnstalleerd op de Mac. Middels deze pagina kunt U controleren of de Flash Player is geïnstalleerd (opent in een nieuw venster) op uw Mac. Indien U de Flash Player recent heeft verwijderd, herstart dan uw Mac en controleer nogmaals of de Flash Player daadwerkelijk is verwijderd.

  Flash player controleren Mac

  Klik op Check Now om te controleren of de Flash Player geïnstalleerd is en actief in uw browser.

  Adobe Flash Player verwijderen Mac

  Als u heeft besloten dat u geen Adobe Flash Player meer nodig hebt, is het pad om het te verwijderen van uw Mac vrij kort en eenvoudig. Allereerst, bezoek de Adobe ondersteuning website en Download de Adobe Flash Player verwijder tool, houdt in gedachten, dat er paar verschillende versies zijn, afhankelijk van een versie van uw Mac OS besturingssysteem versie. Zodra u de juiste verwijder tool hebt gestart, klikt U op verwijderen. Bevestig uw actie door het wachtwoord van het beheerders account in te voeren en alle internet web-browsers te sluiten.

  Adobe Flash Player verwijderen Mac

  Dit Flash Player verwijder programma verwijderd de Flash Player en de bijbehorende bestanden. Het is aan te raden om handmatig te controleren of alles daadwerkelijk verwijderd is.

  Open Finder, ga naar het menu Ga, houdt de option knop ingedrukt en selecteer Bibliotheek.

  Zoek de map “Macromedia” daarna de “Flash Player” map en klik op verwijderen. De Flash Player is nu definitief verwijderd uit de Mac.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...