More
  Startpagina Handige tips Flash Player verwijderen van uw Mac - PC-Tips.info

  Flash Player verwijderen van uw Mac – PC-Tips.info

  De meeste van ons, zeker degene die graag videos bekijken of andere media zijn bekend met de Adobe Flash Player. Lange tijd was de Flash Player het medium om online video’s te bekijken op een Mac. Weliswaar door nieuwe technieken als HTML5 is de Flash Player verouderd en wordt het vaak niet meer ondersteunt door websites en de nieuwste browsers. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid beveiligingslekken die de Flash Player door de jaren heen hebben geteisterd. Dit was overigens niet de enige reden. De Flash Player was ook langzaam doordat het een browser plugin betrof die externe media moest downloaden voordat het kon worden afgespeeld. In dit artikel leg ik uit hoe je de Flash Player kunt verwijderen van een Mac.

  Controleren of de Flash Player is geïnstalleerd op de Mac

  Als eerste is het belangrijk na te gaan of de Flash Player überhaupt is geïnstalleerd op de Mac. Middels deze pagina kunt U controleren of de Flash Player is geïnstalleerd (opent in een nieuw venster) op uw Mac. Indien U de Flash Player recent heeft verwijderd, herstart dan uw Mac en controleer nogmaals of de Flash Player daadwerkelijk is verwijderd.

  Flash player controleren Mac

  Klik op Check Now om te controleren of de Flash Player geïnstalleerd is en actief in uw browser.

  Adobe Flash Player verwijderen Mac

  Als u heeft besloten dat u geen Adobe Flash Player meer nodig hebt, is het pad om het te verwijderen van uw Mac vrij kort en eenvoudig. Allereerst, bezoek de Adobe ondersteuning website en Download de Adobe Flash Player verwijder tool, houdt in gedachten, dat er paar verschillende versies zijn, afhankelijk van een versie van uw Mac OS besturingssysteem versie. Zodra u de juiste verwijder tool hebt gestart, klikt U op verwijderen. Bevestig uw actie door het wachtwoord van het beheerders account in te voeren en alle internet web-browsers te sluiten.

  Adobe Flash Player verwijderen Mac

  Dit Flash Player verwijder programma verwijderd de Flash Player en de bijbehorende bestanden. Het is aan te raden om handmatig te controleren of alles daadwerkelijk verwijderd is.

  Open Finder, ga naar het menu Ga, houdt de option knop ingedrukt en selecteer Bibliotheek.

  Zoek de map “Macromedia” daarna de “Flash Player” map en klik op verwijderen. De Flash Player is nu definitief verwijderd uit de Mac.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x