EXE bestanden openen niet meer – bestandsassociaties (Nieuw 2017)

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Executable (exe) bestanden openen niet meer, dit is enorm vervelend. U krijgt een melding bij het uitvoeren van executable bestanden “Openen met” hierdoor bent u amper instaat om nog enige software te starten op de computer, laat staan om de executable bestanden weer te herstellen.

Er is een oplossing voor het probleem met de executable bestanden die niet meer openen. Als u problemen ondervind met bestanden als .exe .bat .com dan is FixEXEC de oplossing om deze bestandsassociaties weer te herstellen.

bijgewerkt: december 2017, gebroken hyperlinks hersteld.

EXE bestanden openen niet meer

FixEXEC is gratis tooling die de bestandsassociaties met exe, bat, com bestanden weer hersteld en het daarmee mogelijk maakt om deze bestanden weer normaal te starten. FixEXEC werkt tegen de volgende versies van Windows op zowel 32 bit als 64bit systemen.

EXE bestanden openen niet meer

Windows XP 32 bit, Windows XP 64 Bit, Windows Server 2003 Standard 32-bit, Windows Server 2003 Standard 64-bit, Windows Server 2003 R2 Standard 32-bit, Windows Server 2003 R2 Standard 64-bit, Windows Vista 32-bit, Windows Vista 64-bit, Windows Server 2008 32-bit, Windows Server 2008 64-bit, Windows 7 32-bit, Windows 7 64-bit, Windows Server 2008 R2 32-bit, Windows Server 2008 R2 64-bit, Windows 8 Beta 32-bit, Windows 8 Beta 64-bit, Windows 8 Server Beta 64-bit en Windows 10.

Het is belangrijk dat u FixEXEC start op een locatie waar u gemachtigd bent om nieuwe bestanden aan te maken. FixEXEC zal na het herstellen van de bestandsassociaties een tekstbestand aanmaken met de uitkomst van het herstelproces (logfile) en heeft daarvoor schrijfrechten nodig in de specifieke map.

FixExec by Lawrence Abrams (Grinler)
Copyright 2008-2013 BleepingComputer.com
More Information about FixExec can be found at this link:
https://www.bleepingcomputer.com/download/windows/utilities/fixexec

Program started at: 08/25/2013 01:10:45 PM in x64 mode.
Windows Version: Windows 8

Checking for processes to terminate before fixing executable associations.
* No processes found to kill.

Resetting .EXE, .COM, & .BAT associations in the Windows Registry.

Program finished at: 08/25/2013 01:11:17 PM
Execution time: 0 hours(s), 0 minute(s), and 32 seconds(s)

Download FixEXEC

Als u geen EXE bestanden meer kunt openen kunt u vaak nog wel .com, .pif of .scr bestanden openen. Dit zijn net als exe com en bat bestanden zogenaamde “executables”, en hiermee gaan we proberen de bestandsassociaties te herstellen.

Kies hierboven uw download van FixEXEC en selecteer uw gewenste executable, begin bij FixEXEC renamed verson en probeer dit uit te voeren op uw computer. Lukt dit niet probeer dan FixEXEC.pif en probeer het nogmaals, ook hier geldt lukt het niet ga door, FixEXEC.scr. U heeft de keuze uit een 32bit of 64bit variant van elk. Als u niet weet welke u dient te downloaden selecteer dan altijd de 32bit variant.

als u vragen heeft horen we ze graag, stel ze in onderstaand commentaar veld

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

417 Artikelen261 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x