Gratis VPN voor Windows en Mac – 100% volledig gratis – PC-Tips.info

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Gratis VPN? Is deze VPN server echt gratis? Ja, er zijn Virtual Private Network (VPN) services die nog steeds gratis zijn.

In dit artikel leg ik U uit hoe U gebruik kunt maken van gratis VPN servers op een Microsoft Windows en Mac computer.

Gratis VPN voor Windows en Mac

Wat is een VPN?

Eerst een kleine introductie wat een VPN server nu precies is zonder meteen te technisch te worden, ik doe mijn best.

gratis vpn windows en macEen virtueel privé netwerk (VPN) geeft U online privacy en anonimiteit door het creëren van een privé netwerk (een koppeling met meerdere computers) via een openbare of lokale internetverbinding. VPN’s maskeren uw internet protocol (IP) adres zodat uw online activiteiten vrijwel niet te traceren zijn.

Het belangrijkste is dat VPN dienst veilige en versleutelde verbindingen tot stand brengt om meer privacy te bieden.

VPN gebruikersgegevens en privacy?

Ok, nu U weet dat een VPN dus bedoeld is om meer privacy te bieden kunt U zich mogelijk ook afvragen waarom hier geld voor betaald moet worden, en of deze VPN aanbieders uw internet verkeer niet analyseren en- of bewaren? Het antwoord hierop is; lees de gebruikersovereenkomst in de privacy van de betreffende VPN dienst.

Het verschilt namelijk nogal welke VPN diensten wat voor soort en hoeveel data ze bewaren van gebruikers. De meeste – pin me er niet op vast a.u.b. 🙂 – houden wel gebruikersgegevens bij, namelijk het volgende.

De tijd waarop U connectie maakte met de VPN dienst, uw IP-adres, soms uw gebruikersnaam, welke VPN Server U gebruikte (het externe IP-adres van de VPN server) en de hoeveelheid bandbreedte die U gebruikt via de VPN dienst. Er worden dus wel degelijk gebruikers gegevens bijgehouden via een VPN.

Dit is belangrijk, omdat de gratis VPN dienst die ik in dit artikel beschrijf aan full-logging doet, d.w.z. deze dienst houdt alle gegevens bij van gebruikers die gebruik maken van hun dienst.

Zolang er niets illegaals gedaan wordt is er niks aan de hand. De meeste VPN servers verzamelen wel iets van gebruikersgegevens en nergens is het toegestaan om acties uitvoeren die niet volgens de wet zijn.

Heeft U liever een VPN zonder logging? NordVPN is een VPN server die niet aan logging doet, dit is uitgezocht door meerdere specialisten en het blijkt dat NordVPN echt niets opslaat van gegevens, uitzonder maar waar.

Dat is een van de redenen waarom NordVPN zo populair is.

Gratis VPN voor Windows met VPN Gate

Ik zal u stap voor stap uitleggen hoe U een gratis VPN voor Windows kunt installeren en gebruiken. Deze VPN is volledig gratis en kan door iedereen worden gebruikt om meer privacy te verkrijgen via het internet.

De gratis VPN server is een dienst genaamd VPNGate.

VPN Gate Academic Experiment Project is een online dienst als academisch onderzoek aan de Graduate School of University of Tsukuba, Japan. Het doel van dit onderzoek is om de kennis van “Global Distributed Public VPN Relay Servers” uit te breiden.

VPN Gate biedt de volgende voordelen.

VPN Gate omzeilt online beperkingen zoals een firewall.  U kunt uw IP-adres verbergen om uw identiteit te verbergen tijdens het surfen op het internet. U kunt uzelf beschermen door gebruik te maken van de sterke encryptie tijdens het gebruik van openbare Wi-Fi verbindingen.
VPN Gate is gratis. Geen enkele registratie of persoonlijke gegevens zijn vereist.

Om te beginnen gaan we Softether VPN installeren om connectie te kunnen maken met publieke VPN servers die VPN Gate aanbiedt.

Download SoftEther VPN voor Windows – de software is Engelstalig.

Kopieer de gehele inhoud van het zojuist gedownloade zip-bestand en plaats deze in een nieuwe map op het Windows Bureaublad.

softether vpn installatie bestanden

Start de SoftEther VPN Client installatie door het vpngate-client*.exe bestand te openen en volg de installatie procedure.

softether vpn installatie gratis vpn

Na het succesvol installeren van SoftEther VPN verschijnt het begin venster.

Dubbelklik op VPN Gate Public VPN Relay Servers.

vpngate gratis vpn software

Er opent zich een lijst met VPN Relay servers, deze lijst is onderverdeeld in regio (land), uptime, aantal verbonden gebruikers (sessions) en line speed (snelheid).

Ik raadt U aan de lijst op line speed te sorteren.

Selecteer daarna een VPN Server uit de lijst en dubbelklik om ermee te verbinden.

vpn public relay servers gratis

Er wordt nu een melding weergegeven, lees deze melding en klik op Agree om verder te gaan.

gratis vpn melding

Als U verbinding gaat maken met een van de VPN servers, dan is het aan te raden om te kiezen voor een TCP connectie.

Klik op OK om door te gaan.

gratis vpn https verbinding tcp

SoftEther VPN installeert nu een extra Virtual Network Adapter in Windows om verbinding te maken de VPN service.

vpn adapter gratis vpn

Na ongeveer 1 minuut of minder, ziet u in het begin venster van SoftEther VPN dat er een gratis VPN connectie is gemaakt.

gratis vpn connectie

Als U myip.com opent in de web browser dan kunt u zien dat uw extern IP-adres nu is veranderd in het IP-adres van de VPN Server.

gratis vpn verbonden

U heeft nu succesvol een connectie gemaakt via een gratis VPN server.

Liever een premium VPN?

Gebruik je Windows op het werk, macOS thuis en Linux voor speciale projecten? Geen enkel probleem. NordVPN heeft apps voor al deze platformen, maar ook voor iOS, Android en Android TV. Er zijn zelfs versleutelde proxy-extensies voor Chrome en Firefox beschikbaar.

En met één enkele NordVPN-account kun je maar liefst 6 apparaten tegelijkertijd beveiligen. NordVPN biedt u meer opties, zoals Onion over VPN, dubbele VPN connectie, prive VPN servers en meer.

Gratis VPN voor Windows met Psiphon

Er is nog een project waarin gratis VPN servers worden aangeboden om uw online identiteit te beschermen. Dit project heet Psiphon.

Psiphon is een omzeilingshulpmiddel van Psiphon Inc. dat gebruik maakt van VPN-, SSH- en HTTP-proxy technologie om u ongecensureerde toegang tot internetinhoud te bieden. De Psiphon-cliënt leert automatisch over nieuwe toegangspunten om uw kansen op het omzeilen van censuur te maximaliseren.

Psiphon is ontworpen om U open toegang te bieden tot online websites. Lees hier meer over Psiphon en hoe deze VPN service omgaat met uw gegevens.

Download Psiphon

Nadat u Psiphon heeft gedownload opent u het zojuist gedownloade executable bestand. Er is geen installatie vereist en Psiphon zal meteen verbinden met de dichtstbijzijnde VPN Server die er beschikbaar is.

psiphon vpn software

Om van server te wisselen, bijvoorbeeld een ander land opent u Settings in het linker menu, en selecteert een land uit de lijst.

psiphon vpn instellingen

De Psiphon software is erg makkelijk te gebruiken en is beschikbaar voor meerdere platformen zoals Windows, Android, en iOS.

Gratis VPN voor Mac

Ook voor Mac computers bestaat er een mogelijkheid om een gratis VPN server te gebruiken. De software die we gaan gebruiken om een connectie te maken met de gratis VPN dienst VPNGate werkt net iets anders, maar het resultaat is hetzelfde namelijk een connectie met een VPN server.

Om de VPNGate servers te gebruiken dient U Tunnelblick te installeren. Tunnelblick is een applicatie om met OpenVPN servers te verbinden via een Mac.

Download Tunnelblick

Open en installeer Tunnelblick middels het installatieproces. Erg simpel, geen technische kennis vereist.

Bij de vraag of u configuratiebestanden heeft klikt u op I have configuration files.

tunnelblick installatie mac

De installatie van Tunnelblick is nu voltooid.

Ga nu naar vpngate.net. In het veld om VPN servers te filteren, vink alle filters uit en zet alleen de OpenVPN checkbox aan. Klik op Refresh Server list om de lijst met gratis OpenVPN servers te filteren.

vpngate gratis openvpn servers

Klik nu op OpenVPN Config file bij een VPN Server die u heeft geselecteerd uit de lijst.

openvpn servers gratis vpn mac

Download het UDP Open VPN Configuratie bestand naar uw Mac.

openvpn mac udp connectie

Open het zojuist gedownloade OpenVPN configuratie bestand. Installeer de configuratie en klik op Only Me.

openvpn bestand installeren mac

Om het configuratiebestand te installeren heeft MacOS uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Dit is het beheerdersaccount van uw Mac.

tunnelblick installatie gratis vpn

Het OpenVPN configuratiebestand is nu succesvol geinstalleerd. Er verschijnt een melding rechtsboven in Mac OS.

vpn configuratie bestand geinstalleerd mac

In het menu van uw Mac vindt u het Tunnelblick icoon. Klik erop en selecteer de zojuist geïnstalleerde OpenVPN connectie.

openvpn connectie maken in mac

Tunnelblick gaat nu connectie maken met de zojuist geïnstalleerde gratis VPN server.

tunnelblick gratis vpn verbinding succesvol

U heeft nu met succes een connectie gemaakt met een gratis VPN van vpngate.net. Liever een betaalde VPN? NordVPN is de snelste en beste VPN software voor Mac.

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

374 Artikelen243 REACTIES

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob

De VPN kan een prachtig hulpmiddel zijn bij het behouden en beschermen van de privacy, maar ik kan er geen gebruik van maken omdat ik de Engelse taal zeer slecht beheers.

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
2
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x