Windows 8 Godmode – Uitgebreid configuratiescherm (instructie)

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Windows 8 Godmode - Configuratiescherm Windows 8 Godmode is een zeer uitgebreid configuratiescherm om Windows 8 te tweaken. We noemen het Godmode onder techneuten maar het zijn opties die bij het normale Configuratiescherm in Windows 8 niet beschikbaar zijn. Zeker in het Charms overzicht van Windows 8 zijn deze opties niet te vinden.

Er bevinden zich onder het “Godmode” Configuratiescherm 258 items die u kunt gebruiken om verschillende acties uit te voeren op Windows 8.

Windows 8 Godmode

Om Windows 8 Godmode beschikbaar te maken doet u het volgende

  • Klik met de rechtermuisknop op de Windows Desktop of een andere locatie naar uw keuze.
  • Selecteer Nieuw > Map
  • Geef de nieuwe map de volgende naam: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
    U kunt de naam GodMode vervangen door een naam van uw keuze.

Windows 8 Godmode

Het volgende icoon verschijnt op de Windows Desktop.
Dubbelklik op GodMode en een nieuw venster opent zich met een flink aantal nieuwe opties om Windows 8 te tweaken, oftewel instellingen aan te passen.

GodMode is een verborgen folder om snel toegang te krijgen tot Windows 8 instellingen die voor minder technische eind gebruikers verborgen zijn.

Om een actie te starten of te tweaken, dubbelklik in de lijst op een item. In sommige gevallen zul je een wizard moeten volgen, in andere gevallen dient u een dialoog venster in te vullen, en in weer andere gevallen door worden verwezen naar het Configuratiescherm of een andere Windows-locatie. Probeer het eens!

Windows 8 Godmode - Configuratiescherm

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

417 Artikelen261 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x