More
  Startpagina Handige tips Windows 8 Godmode - Uitgebreid configuratiescherm (instructie)

  Windows 8 Godmode – Uitgebreid configuratiescherm (instructie)

  Windows 8 Godmode - ConfiguratieschermWindows 8 Godmode is een zeer uitgebreid configuratiescherm om Windows 8 te tweaken. We noemen het Godmode onder techneuten maar het zijn opties die bij het normale Configuratiescherm in Windows 8 niet beschikbaar zijn. Zeker in het Charms overzicht van Windows 8 zijn deze opties niet te vinden.

  Er bevinden zich onder het “Godmode” Configuratiescherm 258 items die u kunt gebruiken om verschillende acties uit te voeren op Windows 8.

  Windows 8 Godmode

  Om Windows 8 Godmode beschikbaar te maken doet u het volgende

  • Klik met de rechtermuisknop op de Windows Desktop of een andere locatie naar uw keuze.
  • Selecteer Nieuw > Map
  • Geef de nieuwe map de volgende naam: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
   U kunt de naam GodMode vervangen door een naam van uw keuze.

  Windows 8 Godmode

  Het volgende icoon verschijnt op de Windows Desktop.
  Dubbelklik op GodMode en een nieuw venster opent zich met een flink aantal nieuwe opties om Windows 8 te tweaken, oftewel instellingen aan te passen.

  GodMode is een verborgen folder om snel toegang te krijgen tot Windows 8 instellingen die voor minder technische eind gebruikers verborgen zijn.

  Om een actie te starten of te tweaken, dubbelklik in de lijst op een item. In sommige gevallen zul je een wizard moeten volgen, in andere gevallen dient u een dialoog venster in te vullen, en in weer andere gevallen door worden verwezen naar het Configuratiescherm of een andere Windows-locatie. Probeer het eens!

  Windows 8 Godmode - Configuratiescherm

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x