Windows 8 Godmode – Uitgebreid configuratiescherm (instructie)

Windows 8 Godmode - ConfiguratieschermWindows 8 Godmode is een zeer uitgebreid configuratiescherm om Windows 8 te tweaken. We noemen het Godmode onder techneuten maar het zijn opties die bij het normale Configuratiescherm in Windows 8 niet beschikbaar zijn. Zeker in het Charms overzicht van Windows 8 zijn deze opties niet te vinden.

Er bevinden zich onder het “Godmode” Configuratiescherm 258 items die u kunt gebruiken om verschillende acties uit te voeren op Windows 8.

Windows 8 Godmode

Om Windows 8 Godmode beschikbaar te maken doet u het volgende

  • Klik met de rechtermuisknop op de Windows Desktop of een andere locatie naar uw keuze.
  • Selecteer Nieuw > Map
  • Geef de nieuwe map de volgende naam: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
    U kunt de naam GodMode vervangen door een naam van uw keuze.

Windows 8 Godmode

Het volgende icoon verschijnt op de Windows Desktop.
Dubbelklik op GodMode en een nieuw venster opent zich met een flink aantal nieuwe opties om Windows 8 te tweaken, oftewel instellingen aan te passen.

GodMode is een verborgen folder om snel toegang te krijgen tot Windows 8 instellingen die voor minder technische eind gebruikers verborgen zijn.

Om een actie te starten of te tweaken, dubbelklik in de lijst op een item. In sommige gevallen zul je een wizard moeten volgen, in andere gevallen dient u een dialoog venster in te vullen, en in weer andere gevallen door worden verwezen naar het Configuratiescherm of een andere Windows-locatie. Probeer het eens!

Windows 8 Godmode - Configuratiescherm

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie